Bord Birger

Added on 08.02.2012 08:56 | Visit the website | Webbyrå Studio V19 AB | View more case studies

What is special about it

Vi passade på och ändrade hemsidans utseende till BordBirgers övriga marknadsföring för att öka igenkänningen. Ledningen passade på och beställde dessutom direkt en mobilanpassad hemsida. Det betyder att den med s.k. responsive web design (intelligent anpassningsbar webbdesign) ändrar utseende beroende på med vilken mobil enhet, som t. ex. iPhone, iPad och andra smartphones och pekplattor, man kommer till hemsidan med. Genom att mobilanpassa hemsidan ligger företaget långt framme i tillgängligheten nu.
BordBirgers hemsida är ett underbart exempel hur ett traditionsrikt företag, som producerat bord i snart 80 år, använder modern teknik, som mobilanpassad webbdesign, för att bemöta kundernas ändrat beteende i att gå online och hämta information.

BordBirger startades 1933 och är ett välkänt varumärke inom möbelindustrin och förknippas med bord, så som soffbord, ekbord, klaffbord och konferensbord, av hög kvalité och tidlös design.
Företagsledningen kontaktade mig för att få hjälp med sökmotoroptimeringen. Jag gjorde en närmare analys och fick konstatera att man borde göra om hela grunden till hemsidan, för att kunna uppnå framgång med optimeringen.
Det saknades i beskrivningen i meta-taggarna, bra rubriker och innehåll som kunde indexeras av Google. Dessutom visade sidans kod många fel då optimeringsverktyget kollade om den var valid.
I mitt arbete är det självklart att bygga hemsidan i webbstandard så att kunden får en framtidssäker investering och att koden blir bra läsbar för sökmotorer.

Extensions used

dlh_googlemaps
Favicon
googleanalytics
metagallery

Responsible for the content of this case study is Webbyrå Studio V19 AB.