Tomtabackens Vänner

Añadido el 11.06.2012 15:03 | Visitar el sitio web | Webbyrå Studio V19 AB | Ver más estudios de caso

Qué tiene de especial

I samband med beviljandet av anslag till tornets restaurering bildades Föreningen Tomtabackens Vänner, som tog över ansvaret för tornet från Hembygdsföreningen.
Föreningen har beviljats ett bidrag från Leaderområdet ”Mitt i Småland” på 30.000:-- som ska användas till iordningställande av området kring tornet samt till en hemsida.
För föreningen var det viktig att kunna sköta hemsidan i framtiden själv. Därför var det idealistisk att publiceringsverktyget Contao erbjuder just det.
Medlemmarna som är webbansvariga fick en utbildning i att hantera Contao och tillgång till handledningarna som finns på www.contao-hemsida.se och sköter hemsidan nu själva.

Tomtabacken - högsta punkt i Sydsverige
På Tomtabacken, som med sina 377 m är högsta punkt i Sydsverige, står sen 1940-talet ett brandtorn som nu har restaurerats så att ni nu återigen kan njuta av den storslagna utsikten från tornet.

Tomtabackens torn är 12 m högt med en toppstuga av trä och har en stålkonstruktion med 3 ben som vilar på platsgjutna betongplintar som i sin tur vilar på urberget.

Tornet har ett samhällshistoriskt värde då det står på den högsta punkten i Småland och får med detta ett symbolvärde för Småland men även för Tomtabacken och Malmbäck.

Extensiones utilizadas

backboneit_layoutusage
dlh_googlemaps
Favicon
googleanalytics
matagallery

El responsable del contenido de este estudio de caso es Webbyrå Studio V19 AB.